sobota 28. února 2015

Kuskus s mletým masem


Dnes jak jinak než další recept. Na spisování nějakých delších článků nemám moc času, ale receptů v rozepsaných článcích mám docela zásobu, což vůbec není na škodu. Řekla bych, že tenhle recept se povedl. Určitě přijde k chuti každému, kdo má rád mleté maso, fazole a mírně pikantní jídlo. Pro mě je to perfektní, zvlášť když je to ještě s kuskusem :D Mleté maso jsem zkoušela s kuskusem poprvé a určitě ne naposledy. Mamča se sice trochu obávala toho, jak to dopadne, ale to vůbec nemusela, protože to chutnalo skvěle! Kdyby doma pořád nebrblali, že máme fazole nějak často (což je mimochodem maximálně 2x měsíčně :D), tak bych tenhle recept v blízké době udělala znovu, ale co nadělám s tou svou rodinou. Vážně nechápu, jak někdo může mít něco proti fazolím. :D Tak doufám, že vy proti nim nic nemáte a třeba to vyzkoušíte. Jdeme na ten recept!


Suroviny:
2 cibule
2 mrkve
5 stroužků česneku
1kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 1:1)
4 sušená rajčata v olivovém oleji
1 plechovka bílých Chilli Beans
1 plechovka červených Chilli Beans
1 rajčatový protlak
1 zarovnaná lžička kari koření
1 zarovnaná lžička sladké papriky
1 zarovnaná lžička sušené majoránky
500g kuskusu

Postup:
Cibule nakrájíme nadrobno a ve velkém hrnci na rozpáleném oleji smažíme do mírného zhnědnutí. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a společně opékáme, dokud mrkev trochu nezměkne.


Pak přidáme mleté maso, vařečkou rozmělníme a pořádně zamícháme.Po chvíli důkladně vmícháme prolisovaný (nastrouhaný) česnek a opékáme tak dlouho, dokud se maso nepropeče.


Potom přidáme nakrájená rajčata, všechny fazole a protlak a vše promícháme. Poté okořeníme a ještě chvíli společně dusíme.


Pak ke směsi nasypeme kuskus, zalijeme horkou vodou podle návodu. promícháme a necháme stát, dokud kuskus nevsákne všechnu kapalinu. Můžeme podávat třeba se strouhaným sýrem.


Táák, to byl ten slavný recept. Budu moc ráda, když si ho třeba někdy zkusíte uvařit. Můžete mi pak napsat, jak vám chutnalo. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)