středa 17. června 2015

Kuskus zapečený s nivou a pórkem

Dnes jednoduchý a zdravý receptík na výborný vegetariánský kuskus, kterého jsem se nemohla nabažit, jak moc mi chutnal. Já ototiž miluji kukusu, miluji nivu a miluji pórek. A když se tohle všechno spojí dohromady, vznikne naprosto báječná kombinace!



Suroviny:
500g kuskusu
1 velký pórek
kostka zeleninového bujonu
110g nivy
2 vejce
sůl
pepř
horká voda

Postup:
Kuskus spaříme horkou vodou podle návodu a vmícháme do něj rozdrobený zeleninový bujon. Necháme chvíli stát a až bude kuskus hotový, přidáme na kolečka nakrájený pórek a nahrubo nastrouhanou nivu. Trochu opepříme a podle chuti osolíme. Vajíčka rozklepneme a rozkvedláme v nějakém hrníčku a pak přimícháme do kuskusu. Směs přesuneme do skleněné zapékací mísy a dáme péct. Pečeme asi 25-30 minut na 160°C dokud povrch mírně nezhnědne.


Na povrchu je kuskus mírně křupavý a niva tomu dodává opravdu perfektní chuť. Doporučuji vám to podávat ještě s nějakou zeleninou. Hodí se k tomu například hromada kyselých okurek :D


Budu ráda, když se rozhodnete receptík vyzkoušet, protože je opravdu jednoduchý a vynikající :)

3 komentáře:

  1. Mňam vypadá to krásně :) Miluju kuskus :D
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. tak to ovšem vypadá více než dobře.. Mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také mě recept zaujal, tak ho hned zítra vyzkouším :-) . Ráda vařím podle receptů, kde není potřeba hodně ingrediencí :-) . Kuskus , rýži a těstoviny mám doma neustále. Pak už jen nějaké potraviny k nim a rychlý oběd je na světě. A navíc i zdravý :-) .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)